Z událostí městské policie - duben 2024

8. 4. 2024 v 17:10 hod. bylo na služebnu MP oznámeno, že došlo k drobné krádeži v OC Kaufland. Hlídka MP na místě zjistila totožnost svědků a podezřelých osob, které pocházely z UA. Kauflandu vznikla celková škoda 1 267 Kč. Přestupek proti majetku byl s podezřelým ukončen pokutou příkazem na místě v několikatisícikorunové výši.

9. 4. 2024 v 07:45 hodin bylo přijato oznámení z Výchovného ústavu, že utekly dvě chovanky. Hlídka MP zahájila pátrání dle popisu a operační MP hledal osoby prostřednictvím MKDS. Po několika minutách, byly obě dívky spatřeny na kamerách u Domusu, jak nastoupily do autobusu a odjely mimo VM. Věc byla předána Policii k dalším úkonům.

9. 4. 2024 v 14:50 hodin přijala MP oznámení, že na pozemek oznamovatele vběhl volně se pohybující pes. Hlídka MP byla vyslána na místo, kde prověřila čip psa s pozitivním výsledkem. Po dohodě s provozovatelkou záchytné stanice VM, byl pes převezen a předán do záchytné stanice.

12. 4. 2024 ve 20:00 se na služebnu dostavili dva muži, kteří se dopustili mezi sebou fyzického napadení před diskotékou Panorama dne

16. 3. 2024 v 01:53 hodin. Za přestupek byla uložena MP pokuta příkazem na místě ve výši několika tisíc korun oběma.

12. 4. 2024 krátce po 12 hodin zjistila hlídka MP z MKDS, že na Náměstí pod lípami spí na lavičce muž. Hlídka se dostavila na místo, muže bez domova, který je hlídce znám vyzvala, aby je následoval na služebnu MP, následně jej poučila ve věci veřejného pořádku a veřejného pohoršení a vyzvala jej, aby se šel vyspat do místa pobytu. Následně byl muž ze služebny propuštěn, neboť neohrožoval svůj život ani majetek, kontroloval své chování a byl schopen samostatné chůze. Muž následně ze služebny odešel.

12. 4. 2024 v 15:00 hodin zjistila hlídka MP dvě podnapilé osoby u Penny. Muži nadýchali více jak 3 promile alkoholu. Hlídka muže poučila ve smyslu veřejného pořádku a veřejného pohoršení. Mužům bylo doporučeno, aby místo opustili a odešli se vyspat do místa pobytu.

12. 4. 2024 v 16:20 hodin bylo přijato MP telefonické oznámení, že v ulici Bezděkov u kapličky u zimního stadionu stálo vozidlo před vjezdem. Hlídka MP se dostavila na místo. K vozidlu následně přistoupila řidička, která uvedla, že byla v zahradnictví nakupovat nějaké rostliny a že si nevšimla, že zaparkovala před vjezdem. Strážníci přestupek vyřešili na místě domluvou.

16. 4. 2024 v odpoledních hodinách si všimla MP prostřednictvím MKDS, že se na autobusové zastávce u Domusu zdržují dvě podnapilé osoby. Na místo byla vyslána hlídka, která na místě zjistila, že se jednalo o dva místní bezdomovce. Strážníci je poučili ve smyslu veřejného pořádku a veřejného pohoršení a doporučila jim, aby se odebrali do místa pobytu se vyspat. Oba muži z místa následně odešli.

17. 4. 2024 po osmnácté hodině si MP prostřednictvím MKDS všimla v ulici Nábřeží, že se tam pohybuje muž v podnapilém stavu se psem bojového plemene, kterého neměl na vodítku v rozporu s místní vyhláškou. Na místo byla vyslána hlídka MP, která na místě zjistila, že se jednalo o muže MP známého se psem bojového plemene, kterého neměl na vodítku. Strážníci muže vyzvali, aby si psa uvázal na vodítko a poučili jej o možných následcích, pokud nebude mít psa opakovaně na vodítku. Muž strážníky uposlechl a psa uvázal na vodítko. Následně z místa odešel.

20. 4. 2024 v 04:05 hod. bylo zjištěno, že v zádveří sklepních prostor ZUŠ v ulici Poříčí přespává osoby bez domova. Hlídka MP jej vzbudila a z místa vykázala.

20. 4. 2024 v 05:15 hodin přijala MP oznámení, že v ulici Čermákova ve Velkém Meziříčí stojí neznámé, podezřelé osobní vozidlo. Oznamovatelka měla obavu, že by mohlo dojít k vloupání do garáží. Hlídka MP na místě vozidlo zadokumentovala, ale žádné osoby se ve vozidle ani v jeho blízkosti nezdržovaly.

22. 4. 2024 16:15 hodin přijala MP žádost o součinnost od operačního důstojníka Policie ČR Jihlava o prověření vyhlášeného tísňového poplachu z ČSOB náměstí. Hlídka MP se za použití výstražného zvukového i světelného zařízení dostavila na místo, kde bylo zjištěno, že jedna bankovní úřednice omylem stiskla tísňové tlačítko. Hlídka MP věc zadokumentovala a oznámení o planém poplachu předala Operačnímu důstojníkovi Policie ČR Jihlava.

23. 4. 2024 v 13:45 hodin se dostavil na služebnu vedoucí kavárny Jupiter clubu s oznámením, že se v kavárně nachází občan cizí národnosti v podnapilém stavu a obtěžuje ostatní hosty. Hlídka MP se dostavila na místo, kde byla u cizince provedena ODZ na přítomnost alkoholu v dechu s výsledkem téměř 2,5 prom. alkoholu. Strážníci řešili přestupek pokutou příkazem na místě ve výši několikatisícikorunovou pokutou za přestupek proti občanskému soužití. Následně byl muž z kavárny vykázán.

24. 4. 2024 v 11:15 hodin hlídka MP na žádost řidiče nákladního vozidla asistovala při jeho vyvedení z náměstí do protisměru, neboť vozidlo, bylo vyšší než průjezd bránou v ulici Komenského. Strážníci zajistili bezpečnost a plynulost silničního provozu při vyjíždění kamionu z náměstí.

25. 4. 2024 v 09:50 hodin přijala MP oznámení od ženy, která upozornila na dvě nesprávně zaparkovaná osobní vozidla v ulici Moráňská. Hlídka MP se dostavila na místo, kde zjistila, že řidiči uvedených vozidel neporušili zákon o provozu na pozemních komunikacích. Oznamovatelka na místě uvedla, že se jí nelíbí zaparkovaná vozidla v těsné blízkosti její nemovitosti.

Za uvedené období odhalila Městská policie Velké Meziříčí celkem 205 dopravních přestupků, které se týkaly porušování dopravního značení a porušování obecné úpravy provozu na pozemních komunikacích. Většina přestupků byla řešena pokutou příkazem na místě a v několika málo případech přestupky oznámila příslušnému správnímu orgánu k dořešení.

V Křižanově, kde Městská policie Velké Meziříčí provádí úsekové měření rychlosti na základě veřejnoprávní smlouvy, za uvedené období odhalila MP celkem 104 dopravních přestupků. Tyto přestupky jsou odesílány elektronicky příslušnému správnímu orgánu k dalším úkonům.

V rámci prevence kriminality a dopravní výchovy zahájila Dóza ve spolupráci s MP Velké Meziříčí na dopravním hřišti v ulici Oslavická ve Velkém Meziříčí dopravní výchovu – praktickou část, které se zúčastní postupně třídy ZŠ z Velkého Meziříčí a z dalších okolních obcí.

Jan Klikar,
vedoucí strážník Městské policie Velké Meziříčí

Nahoru
Caught at shutdown