Město i obce chtějí digitální povodňový plán

digitalni_povodnovy_plan_1Velké Meziříčí, obec s rozšířenou působností, chce mít zpracovaný digitální povodňový plán a spolu s ním i vybudovanou síť varovného a vyrozumívacího systému pro celý svůj správní obvod.

Předpokládané finanční náklady projektu jsou 11 až 12 milionů korun a město hodlá požádat o podporu z operačního programu životní prostředí. Dotace by pokryla devadesát procent celkových nákladů. „Žádost o podporu musí být podána do konce června. Výsledek výzvy by měl být znám v listopadu 2011,“ popsal časový harmonogram vedoucí odboru životního prostředí MěÚ Jiří Zachar. V případě úspěchu a získání dotace by tak projekt měl být zrealizován nejpozději do konce roku 2013.
Digitální povodňový plán ORP Velké Meziříčí včetně výstavby hlásných a varovných systémů zlepší systém povodňové služby a preventivní protipovodňové ochrany a bude tak v podstatě nadstavbou protipovodňových opatření, jejichž budování by mohlo začít již letos na podzim a skončit na jaře 2013. Bude napojen na digitální povodňový plán ČR a povodňový systém POVIS.
Více informací se dozvíte zde.

Nahoru
Caught at shutdown