Lidé na webu zjistí, jestli je úředník v kanceláři

Lenka_Pekov_2Od zítřka budou mít lidé na webové adrese velkomeziříčské radnice mestovm.cz možnost zjistit, zda je konkrétní úředník v práci

Umožní to nová aplikace, na jejíž pořízení získala radnice dotaci z Bruselu.

"Je to užitečná věc. Lidé poměrně často potřebují mluvit s právě tím pracovníkem, který má jejich věc na starosti. Nemusí se tedy zdržovat zjišťováním, jestli nemá zrovna dovolenou, nebo není náhodou v terénu, ale jednoduše se jedním kliknutím podívají," pochvaluje si starosta Radovan Necid.

O přítomnosti úředníka na radnici informuje ikona přítomen/nepřítomen u jeho jména na webu v kontaktech.  "Údaj o přítomnosti aplikace získá automaticky z elektronického docházkového systému," vysvětlil vedoucí radničního odboru vnitřních věcí Josef Švec.

Nová aplikace je dalším krokem k vytvoření otevřené radnice. "Věřím na průhlednou správu města a vždy budu prosazovat to, aby lidé měli o práci úřadu co nejvíce informací," řekl starosta Necid. Ten už zavedl pravidelné diskuse s občany, elektronickou knihu přání a stížností, online přenosy z jednání zastupitelstva a chat se starostou. "Web je výborný nástroj pro budování otevřené radnice. Chci jeho využívání ještě posílit a další novinky připravuji na podzim," slíbil Radovan Necid. 

Nahoru
Caught at shutdown