Město získalo nové Sportovní centrum

sportovit

Pronájmem prostor tělocvičny Charita město každoročně ušetří téměř čtvrt milionu korun.

Zároveň místní školy nepřišly o možnost využívat zařízení pro výuku a obyvatelé získali možnost sportovat v důstojnějším prostředí. Po návštěvě městské rady v nově otevřeném Sportovním centru to řekl starosta Velkého Meziříčí Radovan Necid.

Prostory starého kina – tělocvičny Charita v minulosti využívala základní škola Sokolovská. Byly zde dva sály, posilovna a malé zázemí. Provoz tohoto zařízení stál městskou kasu, resp. rozpočet školy asi 230.000 korun ročně.

Městská rada se proto rozhodla celý objekt pronajmout s tím, že škola bude moci za nevelký poplatek tělocvičny dál užívat pro výuku. „Pronajímatelka zde velmi rychle vytvořila důstojné a velmi příjemné Sportovní centrum. Kromě tělocvičny je zde lidem k dispozici ještě velmi dobře vybavená posilovna, sál pro spinning a také bar s občerstvením. Pěkné je také sociální zázemí a šatny,“ popsal starosta Necid.

Podle smlouvy s městem má pronajímatelka platit roční nájem ve výši 140 tisíc korun. Nájem je možné na základě dohody s městskou radou vždy také splatit formou investice do samotných prostor. „Rada vždy posoudí záměr, rozpočet a termíny a rozhodovat tak bude případ od případu,“ uvedl Radovan Necid a dodal: „V praxi to znamená, že ušetříme peníze za provoz a navíc se nám zhodnocuje městský majetek. Rozhodnutí rady o pronájmu tedy považuji za prospěšné městu, návštěvníkům sportovního centra a nakonec i školám.“

Nahoru
Caught at shutdown