Ve městě přibude další park

IMG 8763Za velkomeziříčským Domovem pro seniory vyroste na zhruba 1500 čtverečních metrech park se zelení, cestičkami, odpočinkovými místy a kondičním místem pro obyvatele domova.

Park bude přitom z podstatné části přístupný veřejnosti. Dohodnul se na tom starosta Velkého Meziříčí Radovan Necid a krajský radní pro sociální věci Petr Krčál.

Domov pro seniory ve městě vybudoval a provozuje kraj. Město ke stavbě přispělo darováním stavebního místa. Nyní se s krajem dohodlo na tom, že daruje další 1500 přilehlých metrů čtverečních na vybudování parku. „Kromě samotného prostředí domova je důležité také to, jak vypadá jeho okolí. A park v sousedství bude pro obyvatele domova jistě přínosem," řekl radní Petr Krčál.

Darování pozemku odsouhlasila městská rada i zastupitelstvo. „Zbývá tedy dohodnout s krajem, do jaké míry bude moci park využívat i veřejnost a shodujeme se na tom, že park bude veřejný prakticky celý," uvedl starosta Necid. Budování parku začne na jaře příštího roku a otevřen by mohl být koncem října.

Nahoru
Caught at shutdown