Lidé už nebudou muset složitě hledat, kde zaplatit popelnice

starosta 0061Na velkomeziříčské radnici dojde v nejbližší době k několika změnám.

Například poplatek za odpad se bude nově vybírat na finančním odboru, veškeré písemnosti a poštu bude přebírat výhradně podatelna.


„To jsou dvě změny, které se nejvíce dotknou každého, kdo na radnici chodí. Dotknou samozřejmě v dobrém smyslu slova, protože s penězi se bude chodit na jedno místo a s písemnostmi také. Dosud takových kanceláří bylo několik,“ vysvětlil tajemník Marek Švaříček, který změnu organizačního řádu radnice navrhnul.

Radnice také ruší oddělení stavebního řádu, přesněji řečeno funkci vedoucího oddělení. Kromě jisté mzdové úspory je hlavním důvodem fakt, že dosavadní vedoucí tohoto oddělení zvítězil ve výběrovém řízení na vedoucího odboru dopravy a silničního hospodářství a bere si sebou i agendu staveb silnic. „Rada s tím souhlasila, protože je logické, aby se o silnicích rozhodovalo na odboru silničního hospodářství,“ řekl starosta Radovan Necid.

Organizačních změn na radnici je víc, jde ale většinou o přesuny kompetencí úředníků. „Lidé ty další kroky nijak nepoznají, pozná to ale chod radnice. Odstraňujeme totiž dílčí nelogičnosti a kostrbatosti, které se zde nakupily za posledních několik let,“ uzavřel starosta.  

Nahoru
Caught at shutdown