Webové stránky města se postupně mění

starosta 0061Nejnovějším zpříjemněním webových stránek Velkého Meziříčí jsou fotografie všech zaměstnanců radnice.

Lidé se také na webu mohou snadněji orientovat a najdou zde podstatně více informací, než v minulosti.

„Fotografie jsou dalším zpestřením a orientačním vylepšením stránek. Šlo nám zejména o to, aby každý z klientů radnice věděl, jak konkrétní pracovník, se kterým potřebuje mluvit, vypadá, nebo si podle fotografie vzpomene, s kým na radnici jednal," řekl tajemník Marek Švaříček s tím, že všechny fotografie jsou na webu umístěny vždy se souhlasem příslušného zaměstnance. Kromě podobenky mohou lidé online zjistit, zda je ten který zaměstnance zrovna na pracovišti a u některých agend mohou využít i online objednání, či dokonce sledování stavu vyřízení své věci.

Titulní strana webu prošla poměrně razantní proměnou. Všechny nabídky jsou nově řazeny v rozbalovacím menu v logických celcích, nejpoužívanější prvky mají nejviditelnější umístění. „Web dnes není pouhým elektronickým telefonním seznamem, ale skutečným hlavním nástrojem komunikace. Proto obsahuje obrovský objem informací a stále se snažíme tyto informace logicky třídit, aby se daly snadno dohledat," vysvětlil starosta Radovan Necid. Velkou plochu na titulní straně představují také zprávy z radnice. „Zde by se měl každý návštěvník rychle zorientovat v aktuálním dění. Sem umisťujeme užitečné aktuální informace, které mnohdy usnadní lidem práci s dalším hledáním – najdou zkrátka odpověď na svoji otázku zde a nemusí se proklikávat do hloubky webu," řekl Necid.

Novinkou jsou také připravované projekty města. Pod touto záložkou lze najít velké městské záměry, které byly nebo jsou určeny pro veřejnou debatu. Aktuálně například plánované úpravy parku u městských hradeb, nebo studie o regeneraci městské zeleně. „To jsou závažné plány, které zásadně mění tvář města a já jsem raději, když se s nimi seznámí každý obyvatel. Není doba na utajování takových záměrů z obav před reakcí veřejnosti. Naopak je každý názor cenný a oprávněný, protože zde všichni žijeme a budeme žít," uzavřel starosta Necid.

Nahoru
Caught at shutdown