Vychází další kniha o historii města

KnihaDruhá kniha historických fotografií Antonína Dvořáka Velké Meziříčí na dobových pohlednicích právě v těchto dnech spatřila světlo světa.

Čtenáři zde najdou další várku oblíbených podob důvěrně známých míst, které mohou snadno srovnávat se současným stavem. Město na vydání knihy přispělo 20 tisíci korunami.

„Kdysi se zde praktikovalo, že každý, kdo měl podobný záměr, požádal radnici o příspěvek v plné výši a ta mu jej buď poskytla, či nikoliv. Buď se záměr líbil nebo nelíbil. V tomto případě ale vydavatel, tedy Vlastivědná a genealogická společnost, přistoupil na náš návrh sdružit buď vlastní peníze, nebo příspěvky od sponzorů s rozumným příspěvkem města a obhájit před radou ekonomiku celého projektu. Ukázalo, že jde o velmi smysluplnou věc. Místní firmy na podobné počiny slyší, protože mají své město rády a radnice naopak velmi ráda přispěje tomu, kdo sám aktivně umí najít zdroje. Proto považuji VGS za dobře fungující a solidní spolek, který se nebál takový způsob financování na základě mého návrhu vyzkoušet," pochvaluje si starosta Radovan Necid.

Kniha je v prodeji mimo jiné i v informačním centru na radnici, jeden výtisk přijde na 230 korun.

Nahoru
Caught at shutdown