Město získalo cenu za kvalitu ve veřejné správě

01 velke mezirici cenaMístostarosta města Josef Komínek převzal dne 28. února v Smetanově síni Obecního domu v Praze cenu Ministerstva vnitra za kvalitu ve veřejné správě za rok 2011, bronzový stupeň.

Cenu Městu Velké Meziříčí  předával náměstek ministra vnitra Mgr. Ondřej Veselský.

Ve dnech 28. – 29. února 2012 v Praze uskutečnila Národní konference kvality ve veřejné správě. Program konference byl již tradičně zaměřen na výměnu zkušeností z oblasti zvyšování výkonnosti a kvality organizací veřejné správy, na vzdělávání úředníků a inovace ve veřejné správě. Mezi další témata patřila modernizace ve veřejné správě, procesní modelování a v neposlední řadě samozřejmě místní Agenda 21.

Nedílnou součástí národních konferencí kvality bylo předávání Cen Ministerstva vnitra za kvalitu a inovaci ve veřejné správě, které probíhalo v rámci slavnostního večera prvního dne konference. Cílem soutěže je podpořit ty úřady, které si význam kvality ve své práci nejen uvědomují, ale především hledají a hlavně nacházejí cesty k jejímu dosažení. Celkem bylo v naší kategorii oceněno 10 institucí veřejné správy. Město Velké Meziříčí cenu získalo za aplikaci metody Místní Agenda 21. Z našeho kraje získal toto ocenění již jen Krajský úřad Kraje Vysočina.

Veřejná správa, jakožto služba občanovi, by měla dle vize Ministerstva vnitra ČR naplňovat principy dobré správy, fungovat efektivně a výkonně, přispívat ke zvyšování konkurenceschopnosti ekonomiky a zvyšovat kvalitu života obyvatel. „Velmi si vážím této ceny Ministerstva vnitra a zároveň bych chtěl poděkovat všem úředníkům Městského úřadu Velké Meziříčí za jejich dobře vykonávanou práci. Věřím, že toto ocenění nás zároveň bude motivovat k dosažení ještě lepších výsledků v dalších letech“, konstatoval místostarosta Josef Komínek.

02 velke mezirici cena 03 velke mezirici cena thumb skupina_cena   

Nahoru
Caught at shutdown