Řeší nebezpečnou křižovatku

nebezpecna20krizovatkaDopravní inspektorát policie ze Žďáru nad Sázavou upozornil počátkem dubna Krajskou správu a údržbu silnic Vysočiny na závadu na jedné z jejích komunikací ve Velkém Meziříčí.

Jde o betonové zábradlí na mostě přes Oslavu na křižovatce místní komunikace Poříčí a krajské silnice na Vrchovecké, které řidičům vyjíždějícím od domu zdraví brání ve výhledu do křižovatky. „Na základě vlastního vyhodnocení, podnětu občanů a Městského úřadu Velké Meziříčí upozorňujeme na prvek negativně ovlivňující bezpečnost účastníků silničního provozu," píše ve zprávě komisař dopravního inspektorátu Milan Prokop a pokračuje, „žádáme o přijetí opatření v dané věci." Samo vedení města na problematické místo také několikrát upozorňovalo a hodlá v tom pokračovat, dokud nedojde k nápravě, jak potvrdil starosta Radovan Necid.

Zmiňovaná křižovatka je dokonce již několik let na seznamu nejnebezpečnějších míst v kraji. I přesto, že byla osazena zrcadlem, které má orientaci řidičům usnadnit, zůstala místem častých dopravních nehod.

Text a foto: Martina Strnadová

www.velkomeziricskol.cz

Nahoru
Caught at shutdown