Rada chce přestavět část školy na školku

foto skola 005

Nedostatek míst ve velkomeziříčských mateřských školách chce městská rada řešit zřízením nové třídy školky v prostorách ZŠ na Oslavické ulici.

Toto řešení radní doporučují schválit městskému zastupitelstvu. 

 

"Radní v podstatě rozhodovali mezi dvěma nejvhodnějšími variantami. Kontejnerová nová třída na zahradě jedné ze stávajících školek, anebo adaptace části prostor základní školy. Druhá verze zvítězila z několika důvodů. Ke škole jezdí pět autobusových spojů a dá se zde i bez velkých komplikací parkovat, je zde k dispozici kuchyně, a škola nabídne také velmi hezkou zahradu. V neposlední řadě rozhodla i ekonomika a ujištění, že ve školách máme dostatečné volné kapacity," popsal starosta Radovan Necid. 

 

Radní tedy doporučují zastupitelstvu toto řešení schválit, včetně schválení financování. "Půjde o stavební úpravy a vybavení v hodnotě jednotek milionů korun. Bližší částku nechci uvádět s ohledem na vypisovaná výběrová řízení na dodavatele," spočítal starosta Necid. Zastupitelé budou o rozšíření kapacity mateřských škol ve městě rozhodovat na mimořádném zasedání 15. května.   

 

Nedostatek míst ve školkách se ve městě letos projevil souběhem několika příčin. Objevily se nepředpokládané desítky odkladů školní docházky, nová legislativa umožnila rodičům pobírat plný příspěvek i při umístění dítěte do školky a předpisy zároveň desítky míst škrtli kvůli novým pravidlům pro výměru školek a jejich vybavení. "Zatímco legislativní důvody jsme brali v potaz a přizpůsobovali jsme se jim, ty desítky školních odkladů, tedy dětí, které měly ze školek odejít do prvních tříd a přitom ve školkách zůstaly, nás zaskočily. Rozumím tomu, jak velké nepříjemnosti mají rodiče dětí, pro které se ve školkách nenašlo místo. Proto budu apelovat na členy zastupitelstva, aby posílení počtu míst podpořili," uzavřel Radovan Necid.

 
Nahoru
Caught at shutdown