Velkomeziříčské kulturní léto: pořadatelům akcí dává radnice k dispozici Náměstí i s pódiem a elektřinou zdarma

Výstřižek muz

Velkomeziříčská radnice letos v srpnu vyzkouší první ročník Velkomeziříčského kulturního léta. Akce, jejíž podobu a průběh určí sami obyvatelé města, pořadatelé nejrůznějších kulturních aktivit a umělci.

"Celý srpen bude na Náměstí k dispozici pódium. Co se na něm bude dít, je na každém, kdo by chtěl ve Velkém Meziříčí uspořádat jakékoliv vystoupení. Pódium a elektřina bude k dispozici zdarma pro každého. Jde jen o to, dodržet základní pravidla pro hluk či noční klid a pro veřejný pořádek. Žádosti o využití pódia získají zájemci o uspořádání akce v Jupiter clubu, stejně tak podrobné informace o celé věci," popisuje záměr starosta Radovan Necid.

K dispozici budou také lavičky pro sezení. Samotná propagace akce je pak na pořadatelích. Radnice předpokládá, že o uspořádání akcí budou mít zájem zejména místní hudebníci a kapely. "Napadají mne ale také ochotnické divadelní soubory nebo nejrůznější sdružení, která pracují s dětmi," řekl starosta Necid.

Velkomeziříčské kulturní léto zahájí samotná radnice koncertem dechovky, který začne ve 14. hodin v neděli, 5. srpna. Pódium naposledy využije pro svůj koncert také Základní umělecká škola, a to v sobotu 25. srpna  (17.00) a město 1. září pro tradiční velkou soutěž 4 klíče k velkomeziříčské bráně.

"Pokud se tento jednoduchý model osvědčí, hodláme pódium už příští rok nechat na Náměstí celé prázdniny. Zároveň také spustíme webovou aplikaci, kde si budou moci pořadatelé pódium dlouhodobě zarezervovat a my jim pak budeme moci pomoci i centrální propagací, to znamená například plakáty a avízem ve Velkomeziříčsku," naplánoval Radovan Necid.

Kontaktní osoba:

Zuzana Herodesová,tel.: 566 782 001, 739 000 071, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Nahoru
Caught at shutdown