Dům dětí a mládeže ve Velké Meziříčí má novou ředitelku

Alena Vidlakova DDMDům dětí a mládeže ve Velké Meziříčí povede nová ředitelka. Prvního srpna nastupuje na toto místa Alena Vidláková, která ve funkci nahradí Květoslavu Koudelovou.

Vidláková, jež úspěšně prošla konkurzním řízením, do nového zaměstnání přestupuje z Krajského úřadu Kraje Vysočina. Pracovala tu na sociálním odboru, kde měla na starost finanční a odborný dozor projektů vážících se k oblasti sociální ochrany a prevence. Přichází tak s řadou zkušeností, které by společně s předchozí dlouholetou učitelskou praxí ráda na místě ředitelky zúročila.

„Jasným cílem je postupné vybudování moderního a atraktivního zařízení ve vstřícném a klidném prostředí s využitím místních specifik tak, aby byla vytvořena příjemná atmosféra pro zkvalitnění životního stylu a hodnotného využití volného času," představuje své plány Alena Vidláková.

Podle nové ředitelky je třeba nadále rozvíjet a podporovat činnosti, jež DDM svým klientům nabízí. „To znamená nabízet pestrou škálu zájmových aktivit pro všechny cílové skupiny dle jejich potřeb a naplňovat tak smysluplně volný čas, podporovat pozitivní rozvoj a formování charakteru, postojů, schopností a dovedností formou bezprostředních prožitků," vysvětluje Vidláková.

Tyto cíle se podle Vidlákové podaří naplnit v případě, že dění v DDM neustrne. „Víme, čeho chceme dosáhnout a jak toho chceme dosáhnout. Podstatná tak bude analýze dosavadního vývoje, stejně jako vnášení nových podnětů a harmonizace jejich řešení," popisuje Vidláková.

Nová ředitelka se rovněž netají s přáním otevřít DDM více lidem. Chce podporovat pravidelné kontakty s veřejností, podílet se na pořádání kulturních a sportovních akcí v rámci města, rozšiřovat spolupráci s neziskovými organizacemi a podnikateli v regionu, pokračovat a rozvíjet spolupráci s okolními školami na různých akcích a projektech.

„Ráda bych, aby se Dům dětí a mládeže stal místem, kde se lidé budou rádi setkávat. My jim na oplátku budeme vytvářet a nabízet prostor a optimální podmínky pro volnočasové aktivity," uzavírá nová ředitelka.

Dům dětí a mládeže dlouhodobě vedla Květoslava Koudelová. „Chtěl bych paní Koudelové jménem svým a jménem vedení města poděkovat za práci vykonanou pro děti, jejich rodiče a pro město", řekl starosta Radovan Necid.

Nahoru
Caught at shutdown