Pozemek po zbouraném domově důchodců si radnice nechá jako zálohu

IMG 5290 – kopieDemolice starého domova důchodců ve Velkém Meziříčí běží podle plánu, firma by měla stihnout termín dokončení, který je na konci září.

Radnice chce pozemek nechat jako rezervu pro své vlastní budoucí záměry. Dnes ještě neví, co na místě bude. Řekl to starosta Radovan Necid.

"Zastupitelé se shodli, že pozemek nechtějí prodávat. Upřímně řečeno není ani komu. Nevím o nikom, kdo by chtěl ani bývalý domov důchodců, ani pozemek, který zůstane po jeho demolici," vysvětlil starosta Necid.

Demolice budovy probíhá podle plánu, firma by měla stihnout plánovaný termín ukončení, který je na konci září. "V průběhu bourání se vyskytly problémy s prašností v suchých dnech. Velmi důrazně jsem firmě připomínal nutnost kropení a stálého úklidu silnic. Zaznamenal jsem dílčí stížnosti občanů, které jsme neprodleně řešili," řekl Radovan Necid.

O zbourání bývalého domova důchodců rozhodlo zastupitelstvo poté, co dva na sobě nezávislé znalecké posudky určily havarijní stav stropů budovy, původně určené pro kancelářský provoz. První posudek měl k dispozici krajský úřad a na jeho základě nejprve rozhodnul o stavbě zbrusu nové budovy za městem. Druhý pak vzniknul kvůli záměru radnice využít opuštěnou budovu pro své účely. "Ukázalo se, že oprava stropů byla finančně neúnosná. Nenašel se navíc žádný investor, který by o budovu měl seriózní záměr. Demolice byla jediným řešením," popsal starosta Necid.

Bourání přišlo na 3,9 milionů korun, třetinu z této částky městu uhradí formou dotace kraj. O budoucnosti pozemku rozhodnou zastupitelé v budoucnu. "Je to dobré místo v centru města a rozhodnutí o jeho využití přesahuje jedno volební období. Proto se vážně zabývám plánem vypsat na tento záměr architektonickou soutěž. Mě osobně by se nejvíc ze všeho líbil malý městský park, ale bude samozřejmě především záležet na dohodě zastupitelů," uzavřel starosta.

Nahoru
Caught at shutdown