Radnice nechce o mostu jednat v předvolební atmosféře

most Vrchovecka - Kaspar

S jednáním o opravě mostu na Vrchovecké počká radnice až po krajských volbách. Řekl to starosta Radovan Necid s tím, že nechce důležitou věc zlehčovat volebními přestřelkami.

 

"Dopravní náměstek Libor Joukl naši žádost o opravu odbyl slovy o předvolebním boji a v tomto tónu nechci debatu vést. Most totiž patří k nejnebezpečnějším místům na Vysočině a lze se tak o jeho řešení bavit jedině věcně. Jiná úroveň nemá smysl," vysvětlil starosta.

Radnice před časem vyzvala kraj k debatě o stavebních úpravách mostu. Jeho betonové zábradlí tvoří překážku ve výhledu na křižovatce ulic Poříčí a Vrchovecká tak, že řidiči, kteří do křižovatky vjíždí z vedlejší ulice vůbec nevidí, zda po hlavní silnici někdo nejede.

Místo je tak vyhlášenou dopravní pastí s desítkami nehod. O stavebních úpravách navíc mluvil sám kraj. "Když jsme se k tomuto plánu přihlásili, odbyl nás pan Joukl řečmi o předvolebním boji. To si však nezaslouží ani ta vážná situace, ani stovky řidičů, kteří jsou zde denně nuceni riskovat. Proto jsem se rozhodl počkat až po volbách, věřím tomu, že už se pak bude dát mluvit s krajskou samosprávou normálně," řekl Radovan Necid.

Podle starosty je řešením nepřehledné křižovatky kompletní přestavba mostu. "Snížení betonové zídky by samozřejmě bylo levnější. Mám ale dojem, že betonové zdi nesou celou konstrukci mostu a nelze do nich jen tak zasáhnout. Pro celkovou přestavbu mluví i fakt, že je most úzký a nevyhovuje současným normám," prohlásil starosta Necid a dodal: "Tak jako tak musíme počkat, až odezní volební rétorika a jednat budeme po krajských volbách."

Nahoru
Caught at shutdown