O víkendu budeme volit zastupitele kraje

496px-Vysocina Region CoA CZ.svgVe volbách do zastupitelstev krajů, které probíhají tento víkend – 12. a 13. října 2012 – se v kraji Vysočina o přízeň voličů uchází osmnáct politických stran, hnutí nebo koalic, celkem 646 kandidátů, z toho 496 mužů a 150 žen.

Průměrný věk kandidátů v kraji Vysočina je 46 let. Celkem 323 kandidátů, tedy plných padesát procent, je ve věku od 30 do 49 let, dalším 262 je padesát a více, jen devět procent, tedy 61 uchazečů o zastupitelské křeslo je ve věku 18 až 29 let.

Nejstaršímu kandidátovi je 78 a nejmladšímu 18 let, nejméně obsazenou kandidátku mají dvě strany - Moravané a Česká národně sociální strana. Obě vyslaly do boje pouze 4 kandidáty.

Kdo kandiduje?

Z našeho velkomeziříčského regionu se o křeslo v krajském zastupitelstvu ucházejí kupříkladu současní starostové a starostky: Radovan Necid, Velké Meziříčí;

Milan Vlček, Velká Bíteš; Josef Mach, Osová Bítýška; Marie Smejkalová, Křižanov; Josef Březka, Bory; Petra Slámová, Ořechov; František Broža, Pikárec; Pavel Vidlák, Vídeň a bývalý starosta Velkého Meziříčí František Bradáč.

Kandidují také místostarostové: Josef Komínek, Velké Meziříčí, Ivo Rohovský, Měřín, Tomáš Kučera, Velká Bíteš a Josef Myslivec, Strážek. Radní a zastupitelé Jiří Michlíček, Miroslav Jágrik, Martin Klement (všichni Velké Meziříčí) a Jiří Rauš, Velká Bíteš.

Dalšími kandidáty jsou (vybráno): Tomáš Hrabálek, Martin Janíček, Zdeněk Horák, Jiří Teplý a Zdeněk Parkan (všichni Velké Meziříčí); Dalibor Kolář, Miloš Zduba, Petr Gregor a Zdeněk Rozmahel (všichni Velká Bíteš); Jaroslav Katolický, Osová Bítýška; Květoslav Šafránek, Bohdalov; Irini Martakidisová, Netín a Jiří Doležal ml., Oslavice.

Více

Nahoru
Caught at shutdown