Výstavba kanalizací je za polovinou

kanalizace20prikopyStavba kanalizace ve Velkém Meziříčí, Mostištích a Oslavici je z více než šedesáti procent hotova.

K poslednímu září bylo ve Velkém Meziříčí proinvestováno 65 procent finančních prostředků, v Mostištích to bylo 66 procent a v Oslavici 61 procent. Uvedl to Vlastimil Horák, správce stavby.

Výstavba kanalizace na Velkomeziříčsku probíhá v rámci druhé etapy Projektu ochrany vod povodí řeky Dyje. Jeho součástí byla i intenzifikace čistírny odpadních vod (ČOV) ve Velkém Meziříčí, která je již kompletně hotova. Od června letošního roku běží v ročním zkušebním provozu. „Závěrečná kolaudace a uvedení ČOV do trvalého provozu se předpokládá v červnu 2013," doplnil V. Horák.

Práce na stavbách kanalizace v současné době stále probíhají. Ve Velkém Meziříčí firma realizuje gravitační stoky a kanalizační výtlaky v ulici Příkopy. V Mostištích zhotovitel aktuálně dokončuje vodovodní přivaděč. A co se týče kanalizace, ještě není hotových cca čtyřicet metrů stok gravitační kanalizace, dále asi padesát kusů odboček z hlavních řadů k nemovitostem a není zkompletován ani výtlak do Velkého Meziříčí. Zhruba půl kilometru stok gravitační kanalizace zbývá dokončit i v Oslavici, stejně jako přibližně devadesát kusů odboček z hlavních řadů k nemovitostem.

Další podrobnosti čtěte v tištěném týdeníku Velkomeziříčsko ze dne 31. 10. 2012.

Připravila Martina Strnadová, týdeník Velkomeziříčsko

Nahoru
Caught at shutdown