Lidé chtějí na Karlově další zastávku autobusu

P8280006Obyvatelé části Velkého Meziříčí, z okolí Karlova, by chtěli v této lokalitě města další zastávku městské hromadné dopravy.

Nejbližší je až u hřbitova, což je zejména pro starší občany daleko.

„Dostali jsme žádost několika občanů z ulic K Buči, Na Spravedlnosti, Křižní, Příční, Nová, Karlov, Slepá," uvedl místostarosta Josef Komínek a dodal, že rada města vzala jejich žádost na vědomí s tím, že situaci musí nejprve posoudit dopravní inspektorát.

Zastávka v obou směrech jízdy by mohla vzniknout nad křižovatkou ulic Karlov a Na Spravedlnosti. Dojde-li k její realizaci, součástí dopravního řešení by pak měl být i přechod pro chodce.

„U přechodu by byl nařízen ostrůvek a osvětlení, kvůli zářezům bychom museli obětovat kus chodníku," popsal místostarosta a dodal, že by tak nešlo o levnou záležitost. Podle něj navíc Kraj Vysočina hodlá pokračovat s opravou šestsetdvojky na Karlově. „Přikláníme se proto k názoru, nedělat nyní na vlastní pěst sami něco, co by nám za rok rozkopali při opravě komunikace," dodal Komínek.

Kraj připravuje rekonstrukci Karlova a Sokolovské


„Kraj Vysočina v současné době připravuje rekonstrukci průtahu města Velké Meziříčí. Začátek úseku je určen plánovanou stavbou okružní křižovatky a konec je dán mostem přes řeku Oslavu (u pošty – pozn. red.)," potvrdila vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství krajského úřadu Kraje Vysočina Hana Strnadová a dodala, že půjde o úsek v délce asi 1,7 km, který zahrnuje ulice Karlov a Sokolovská. Zmiňovaná okružní křižovatka by měla vzniknout u Slovnaftu v místě odbočky na Dolní Radslavice. Kdy se bude šestsetdvojka ve městě opravovat, Strnadová zatím neupřesnila. „Záleží na tom, jak bude pokračovat příprava, jestli bude shoda o způsobu rekonstrukce u všech dotčených orgánů a organizací, správců sítí a ještě ani nejsou ověřeny majetkové záležitosti," vysvětlila a dodala, že případné požadavky města na zakomponování přechodů pro chodce či autobusových zastávek do projektu kraje budou muset být posouzeny ve vztahu k dopravnímu zatížení silnice II/602 a reálnosti technického řešení v daném území.

Martina Strnadová, týdeník Velkomeziříčsko

Nahoru
Caught at shutdown