Ohňostroj bude i letos

P1430817Ohňostroj závěrem roku 2012 nebude ve Velkém Meziříčí chybět ani letos. Z městského rozpočtu na něj půjde čtyřicet tisíc korun.

Rozhodnutí, zda ohňostroj o půlnoci na silvestra na náměstí bude, nebo nebude, nebylo tentokrát pro radní tak jednoduché. „Dlouze jsme o tom debatovali, po loňských zkušenostech, kdy nám někteří občané říkali, že mají strach na náměstí vkročit, aby nepřišli k úrazu," uvedl místostarosta města Josef Komínek.

K oslavám příchodu nového roku se o loňském silvestru sešlo na náměstí velké množství lidí. Krom běžného nepořádku po sobě někteří výtržníci zanechali navíc poškozený městský mobiliář, házeli a rozbíjeli lahve, a mimo běžně prodejné pyrotechniky dokonce někdo použil silnější, kterou odpálil mezi lidmi. Ta rozbila okenní tabulky jednoho z domů na náměstí. Navíc dokonce došlo k potyčce v přítomné skupince lidí, která vedla ke zranění jedné osoby.

„Svolám proto jednání se státní i městskou policií, hasiči a technickými službami města a pokusíme se domluvit, jak zajistit bezpečnost a okamžitý úklid na náměstí," sdělil místostarosta Komínek a podotkl, „nechceme, aby to dopadlo jako loni."

Zkušenosti z letošního silvestra pak vedení města ukážou, zda v příštích letech v pořádání ohňostroje na závěr roku vůbec pokračovat.

Martina Strnadová

Nahoru
Caught at shutdown