Velké Meziříčí obsadilo 3. místo v soutěži o nejkrásnější dětské hřiště

12

Téměř šedesát přihlášek od měst, obcí i mateřských a základních škol dorazilo do redakce Moravského hospodářství v rámci soutěže o nejkrásnější dětské hřiště 2012. Ty nejzajímavější projekty vybrala do finále pětičlenná porota – architekt Petr Hrůša, vedoucí pedagogického oddělení brněnského magistrátu Marie Klusoňová, bezpečnostní technik Luděk Simonides, Marie Římanová z Nadace Partnerství a za děti šestiletý Kryštof Rus.

Velké Meziříčí přihlásilo do soutěže dětské hřiště na ulici Oslavická. Toto hřiště je zároveň i dětským dopravním hřištěm, což je v České republice unikátním řešením.

Do 16. listopadu 2012 mezi 12 finalisty vybírala veřejnost a hlasováním přes internet určila konečné pořadí. Mezi 12 finalistů se dostala dětská hřiště např. z Brna, Jihlavy, Pardubic, Krnova, atd.

Velké Meziříčí obsadilo v soutěži 3. místo.

Vyhlášení výsledků proběhlo v pátek 16. listopadu v rámci galavečera společnosti Magnus Regio v Mahenově divadle v Brně. Magnus Regio je vydavatelem měsíčníku Moravské hospodářství, které soutěž pořádalo.

Ocenění převzal z rukou jednatelky společnosti Magnus Regio osobně místostarosta města Josef Komínek. Před námi skončilo na prvním místě dětské hřiště ve Zlíně a na druhém v Přerově.

Josef Komínek, místostarosta města

Fotogalerie

Nahoru
Caught at shutdown