Městský web má mutaci i pro mobilní zařízení

mobilni webOficiální stránky Velkého Meziříčí mestovm.cz mají od minulého týdne speciální verzi pro mobilní zařízení.

Návštěvník, který na web přistupuje z chytrého telefonu či tabletu uvidí zjednodušenou podobu webu s tlačítky upravenými pro ovládání z dotykové obrazovky. Zároveň ale není ochuzen o vše, co lidé na městských stránkách navštěvují nejčastěji.

Stránky umí automaticky detekovat přístup ze zařízení s operačním systémem Android, dále iPhone a iPad. "Z telefonu přistupuje na stránky z drtivé většiny ten, kdo potřebuje najít rychlý telefonní kontakt na konkrétního pracovníka, zkontrolovat stav svého online objednání k přepážce anebo toto objednání uskutečnit. Vycházeli jsme ze statistik přístupů tak, aby naše stránky byly i ve své mobilní verzi co nejpohodlnější a uživatelsky nejpřívětivější," vysvětlil starosta Radovan Necid.

Mobilní verze webu není samozřejmě tak rozsáhlá, jako verze pro počítače. Chybí zejména datově objemné fotografie a stránky nabízí opravdu jen nutný servis. Přístupných je tak šest nejdůležitějších sekcí: O městě, Rada města a zastupitelstvo, Městský úřad, Další instituce, Praktické informace, Volný čas, sport a turistika. Zobrazeny jsou rovněž Aktuality, Oficiální zprávy a Nejčtenější. "Jde o to, aby zde byly nejdůležitější a nejčastěji vyhledávané informace. Proklik na plnou verzi stránek je možný," doplnil starosta Necid.

Úprava webu je součástí postupné elektronizace agendy radnice, kterou starosta zahájil před dvěma lety. "Cílem je mít co nejvíce informací a služeb na webu tak, aby nutnost navštívit radnici osobně byla pro obyvatele města spíše výjimkou," prohlásil Necid. Webové stránky města prochází za poslední dva roky masivní úpravou. Za tím účelem zřídil starosta už před dvěma lety pracovní skupinu, složenou z vedení města, radničních IT odborníků a dodavatele technologie webu, která postupně web zlepšuje a upravuje.

IMAG0412

Nahoru
Caught at shutdown