Velkomeziříčské webové stránky mají další vylepšení

starostove

Návštěvníci oficiálních webových stránek velkomeziříčské radnice zde nově najdou například seznam starostů a městských radních až do roku 1850, nebo přehled získaných dotací a grantů.

"Seznam starostů s krátkým připomenutím jejich funkčního období a významných změn ve městě za jejich starostování je nejen příjemným doplněním webu, ale slouží i pro rychlou orientaci v historii města například pro školy. Všechna data dodalo městské muzeum. U většiny se nám podařilo získat i jejich portrétní fotografie, ovšem nutno podotknout, že u některých předsedů MNV z let komunistické totality to je poněkud obtížnější a dosud jejich fotografie dohledáváme," říká starosta Radovan Necid. Kromě starostů zde lidé najdou i seznam členů městských rad, také až do roku 1850.

Dalším užitečným doplňkem je přehled všech dotací. Každý tak může zkontrolovat, kolik peněz město získalo z dotačních titulů kraje, ministerstev, či Bruselu. Zároveň se také dozví, jaké granty a dotace naopak poskytuje město, v jaké výši a komu. "Tyto informace byly na našem webu samozřejmě dohledatelné i v minulosti, my jsme je ale sjednotili, zpřehlednili a umístili pod jeden odkaz. Chci totiž, aby veřejná kontrola byla co nejjednodušší," přiblížil starosta Necid.

Z městského webu lze také nově zjistit, v jakých organizacích a sdruženích Velké Meziříčí figuruje. Informace je umístěná v sekci O městě a jde o novou věc - takto jednoduše v minulosti přístupná nebyla. Město je členem osmi organizací, mimo jiné například Svazu vodovodů a kanalizací Žďársko, či Svazu měst a obcí Vysočiny.

Nahoru
Caught at shutdown