Ledový povlak, který během vánočních svátků pokryl město, zaměstnance velkomeziříčských technických služeb vyhnal od stromečků do ulic.

Nikon 83  12  12 319 zm

Už v neděli 23. prosince se na úklidu a posypu chodníků a silnic podílela desítka zaměstnanců od 6.00 do 16.00 hodin. Podařilo se jim zvládnout zprůchodnit většinu ze 46 kilometrů vozovek a 26 kilometrů chodníků, přechodů, autobusových zastávek, schodů a pěšin. V práci pokračovali celé dopoledne na Štědrý den.

I na Boží hod na chodníky a silnice vyjížděla dvoučlenná pohotovost. Sedm lidí pak silnice a chodníky udržovalo ještě 26. prosince. "Komplikací zimní údržby byla závažná porucha na jednom ze dvou malotraktorů na údržbu chodníků, který je od 23. prosince mimo provoz," ilustroval problémy s ledovkou jednatel Technických služeb s.r.o. Jaroslav Mynář.

Kromě likvidace následků nebývalé ledovky na silnicích a chodnících, zaměstnanci technických služeb také tři dny odklízeli spoušť po ledové kalamitě ze hřbitova. Nápor je pak čekal během silvestrovských oslav, kdy se podíleli na dohledu nad průběhem silvestrovské noci v centru města od 23.00 do 2.00 a znovu pak 4.00 do 6.00 pak sedm lidí Náměstí uklízelo.

Nahoru
Caught at shutdown