Město chce získat dotaci na kamery i skateboardové hřiště

scateboard

Velkomeziříčská radnice předkládá letos do programů prevence kriminality ministerstva vnitra a kraje (dva různé programy se stejným obsahem) žádosti o dotace na rozšíření kamerového systému a vybudování skateboardového hřiště.

Kamery by měly přibýt na ulici Třebíčská a Poštovní. Obě budou zároveň sloužit i pro potřeby Policie ČR. Na ulici Třebíčská jde o kameru, která hlídá výjezd z města. Podobné umístění se totiž osvědčilo už v minulosti. "Loni jsme umístili kamery k oběma výjezdům z města směrem k dálnici a jejich signál jsme poskytli i republikové policii. Díky tomu se podařilo zadržet několik pachatelů, kteří kvůli trestné činnosti sjeli do města z dálnice. To je totiž dlouhodobý problém našeho města - tito takzvaní tranzitní zloději se velkou měrou podílí na počtu trestných činů ve Velkém Meziříčí," vysvětlil starosta Radovan Necid. Kamera na křižovatce ulice Poštovní a Čechova obsáhne velkou část hustě obydlené čtvrti, včetně budov hasičské zbrojnice, knihovny, školní jídelny a pošty.

Velkomeziříčský kamerový systém dnes čítá jedenáct kamer, jejich signál mají už rok k dispozici nejen městští strážníci, ale i Policie ČR. "Jde o jeden z výsledků koncepce úzké spolupráce všech složek Integrovaného záchranného systému, který jsem zavedl už v roce 2011. Daří se nám nejen vzájemná výměna poznatků, ale i účinná vzájemná pomoc," zhodnotil starosta.

Projekt skateboardového hřiště zahrnuje zpevněnou asfaltovou plochu a překážky samotné. Vybudování přijde na asi dva miliony korun, dotace by měla činit bezmála 90 procent. "Uvidíme, zda budeme v tomto případě úspěšní. Osobně bych o to velmi stál, protože skateboardové hřiště v našem městě dosud chybí," uzavřel Radovan Necid.

Nahoru
Caught at shutdown