Výběrové řízení na rekonstrukci Jupiter clubu plánuje radnice uzavřít v průběhu prázdnin

full kopie kopie

Výběr dodavatele rekonstrukce Jupiter clubu velkomeziříčská radnice rozdělila na dvě části a uzavřít do letošního července. "Jde o poměrně velkou zakázku a navíc o práci, na jejímž výsledku nám velmi záleží - všichni chceme, aby byl Jupiter club opraven co nejkvalitněji," zdůvodňuje starosta Radovan Necid.

 

Jestliže zastupitelstvo města na svém zasedání na konci března schválí takzvané odůvodnění veřejné zakázky, vypíše pak radnice prostřednictvím najaté firmy první, kvalifikační fázi. To znamená, že uchazeči o zakázku podají žádost o účast v užším řízení a doloží svoji kvalifikaci. Ti, kteří kvalifikaci splní, budou pak ve druhé fázi zhruba v květnu všichni osloveni se žádostí o podání nabídky. Zakázku získá uchazeč s nejnižší cenou. "Tento proces je jednak v souladu se zákonem a také umožňuje co nejtransparentnější postup a výběr co možná nejlepšího dodavatele," řekl starosta Radovan Necid s tím, že ve výběrové komisi budou mít místa nejen úředníci z radnice a členové zastupitelstva. Minimálně třetina členů komise musí být odborně zdatná ve stavebnictví. "Přesné složení komise jmenuje vedení města, osobně bych rád, aby složení komise bylo sedmičlenné, co nejvíc otevřené, což přikazuje zákon," prohlásil Radovan Necid.

 

Rekonstrukce Jupiter clubu spočívá v celkové opravě a architektonickém zásahu do hlavního sálu, upravených společenských prostorách a zázemí a částečné opravě sklepa a kanalizace.

Jupiter club s.r.o. je městské kulturní centrum, které sídlí ve dvou historických budovách na Náměstí. Jeho součástí jsou nejen společenské sály, ale i učebny, loutková scéna, restaurace a kino. Budova bývalé sokolovny je majetkem města a velkou opravou už neprošla desítky let. "Zejména velký sál nesplňuje současná kritéria moderního kulturního zařízení a špatný stav střechy a podlah sálu je každému ve městě dostatečně znám," uzavřel starosta Necid. 

Nahoru
Caught at shutdown