Starostové Velkomeziříčska se s Miroslavou Němcovou shodli: Nový zákon o obcích nic dobrého nepřinese

IMG 8855

Nový zákon o obcích v aktuálně navržené podobě ODS nepodpoří. Starosty z Velkomeziříčska o tom během své návštěvy Velkého Meziříčí ujistila místopředsedkyně ODS a předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová.

„Chci uklidnit starosty, že návrh zákona o obcích v podobě, v jaké ho nyní projednává Poslanecká sněmovna, já nepodpořím. Tato vláda administrativní zátěž odstraňuje a ne zvyšuje. Není důvod, abychom takto navrženým zákonem komplikovali starostům práci," zdůraznila Miroslava Němcová.

Místopředsedkyně ODS se v pátek během své návštěvy Velkého Meziříčí setkala se starostou Radovanem Necidem a se starosty Velké Bíteše a Křižanova Milanem Vlčkem (Nez) a Marií Smejkalovou (Nez) a s místostarostou Měřína Ivo Rohovským (ODS). Spolu s členy velkomeziříčské rady města jednali nejen o novém zákonu o obcích, ale například také o avizovaném rušení stavebních úřadů v menších městech. "Také toto rušení jsme společně označili za velmi sporné. Veřejnou správu je třeba lidem přibližovat, nikoliv oddalovat a právě stavební úřady lidé potřebují poměrně často," popsal starosta Velkého Meziříčí Radovan Necid.

Návštěva Miroslavy Němcové ve Velkém Meziříčí byla první oficiální návštěvou předsedy Poslanecké sněmovny ve městě. Kromě setkání s radou města a se samosprávou zde Miroslava Němcová absolvovala také besedu s klienty domova s pečovatelskou službou a dvouhodinovou debatu se členy místního sdružení ODS na téma vnitrostranického života.

IMG 8853IMG 8896

Nahoru
Caught at shutdown