Velkomeziříčské kulturní léto čeká na první registrace

kultur leto

Pořadatelům kulturních akcí, kteří se letos chtějí zapojit do druhého ročníku festivalu Velkomeziříčské kulturní léto, už je k dispozici speciální rezervační aplikace na městském webu.


Pořadatelé zde mají k dispozici kalendář s termíny od 22. června do 1. září, kde vidí, který den již je částečně, nebo úplně obsazen, a které termíny jsou volné. Mohou zde v elektronickém formuláři svoji akci přihlásit a daný termín si tak rezervovat.

"Rezervační systém jsme spustili po loňských zkušenostech zejména proto, abychom dostatečně předem věděli skladbu programu. Můžeme pak pořadatelům pomoci s propagací zveřejňováním v novinách, na internetu, plakátováním a podobně," řekl starosta Radovan Necid.

Velkomeziříčské kulturní léto je otevřený festival pro místní umělce i pořadatele. Radnice na celé léto umístí na Náměstí pódium s přípojkou elektřiny zdarma a dá je k dispozici zájemcům. "Je tak na nás všech, jakou kulturu budeme v létě ve městě mít. Loňský první ročník ukázal, že lidé ve Velkém Meziříčí umí sami sobě připravit mimořádně pestrý a kvalitní program doslova pro každého a věřím, že i letos to bude stejně dobré," řekl starosta Necid.

Ještě loni radnice pódium pronajala, akce se ukázala jako životaschopná a proto už pro letošní ročník koupí místní kulturní zařízení Jupiter club pódium vlastní. "Mělo by sloužit nejen pro potřeby kulturního léta, ale vždy, kdy bude třeba, např. pro Čtyři klíče, Drakiádu či Světýlka. Zároveň s pódiem doporučila rada města zastupitelům schválit dotaci pro Jupiter club na zakoupení lavic a stolů. I ty jsme si loni půjčovali a ukázalo se, že mít je ve vlastnictví bude správné," uzavřel Radovan Necid.

Letošní Velkomeziříčské kulturní léto začne 22. června programem místní Základní umělecké školy. "V srpnu plánujeme i všeobecné oblíbenou dechovku," uzavřel starosta Necid.

Nahoru
Caught at shutdown