Hasiči proškolí učitele v bezpečném zacházení s nalezenými neznámými předměty

neb

Personál velkomeziříčských základních a mateřských škol projde základním školením o správném zacházení s neznámými předměty a látkami. Shodla se na tom bezpečnostní skupina na svém minulém jednání.

"Reagujeme tak nejen na aktuální události ve světě, ale i na některé případy nálezu neznámých látek ve městě," říká starosta Radovan Necid a dodává: "Vždy šlo o situace, které bezprostředně nijak neohrožovaly naše obyvatele, ukázalo se ovšem, že se lidé neumí s takovou věcí adekvátně vypořádat a spíše se ostýchají volat hasiče či záchranáře. A to není dobře."

Podle bezpečnostní skupiny dnes hrozí zejména nálezy otrávených návnad, které úmyslně v přírodě pohazují lidé, aby ze zlomyslnosti otrávili psy a kočky. "

Děti jsou od přírody zvídavé, snaží se prozkoumat své okolí a využívají při tom všech svých smyslů. Uvidí něco zajímavého, snaží se k tomu dostat, sáhnout si na to, očichat to, ochutnat to. Tak poznávají svět a získávají zkušenosti. Oproti dospělým však mají minimální představu o možných nebezpečích a následcích svého jednání," popsal nebezpečí primář místních zdravotnických záchranářů Milan Korsa.

Nahoru
Caught at shutdown