Bílá kniha dopravy bude k dispozici lidem k připomínkám

kniha1Bílou knihu dopravy, tedy soupis klíčových dopravních problémů ve městě, vystaví velkomeziříčská radnice od 10. května na svých webových stránkách

pro připomínky občanů.

"Jde o dokument ve formátu pdf, který jsme zvolili proto, že jde snadno prohlížet v největším množství počítačů," vysvětluje starosta Radovan Necid s tím, že Bílá kniha dopravy bude v této pracovní verzi k dispozici zhruba dvacet dní na internetu a v novinách. Lidé tento dokument najdou na webovských stránkách města na adrese http://www.mestovm.cz/cs/mestsky-urad/odbory/odbor-dopravy-a-silnicniho-hospodarstvi/7456-bila-kniha-dopravy a mohou své připomínky po celou dobu zasílat buď elektronicky na mailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. . nebo poštou.

"Uvítáme zejména podněty a připomínky k jednotlivým popisovaným problémům a akcím, hlavně k návrhům jejich řešení," uvedl starosta. Souběžně proběhne připomínkování dokumentu i v bezpečnostní komisi rady města.

Bílou knihu dopravy zatím ve dvou kolech připomínkovala rada města a proběhl k ní i seminář zastupitelstva. Starosta ji zároveň představil na své pravidelné veřejné diskusi s občany.

Dokument je rozdělený na dvě části, v první z nich jsou popisovány závady a problémy na krajských silnicích, které vedou městem a není možné s nimi nic udělat bez aktivity majitele, tedy Kraje Vysočina. Druhý okruh problémů jsou závady na městských komunikacích, se kterými by si město mělo poradit bez součinnosti s krajem. "Kritériem pro zařazení té které věci do Bílé knihy dopravy bylo zejména to, zda vyřešení tohoto problému pomůže dopravě v podstatné části města. Kniha tedy neobsahuje drobné potíže, které se týkají třeba jen jedné ulice a které jsme schopni postupně řešit v rámci běžného rozpočtu," řekl starosta Necid.

Podle něj bude Bílá kniha dopravy sloužit jako podklad pro budoucí rozhodování zastupitelstva v otázkách dopravních staveb a oprav. "Jde vlastně o seznam priorit pro současné i budoucí zastupitelstvo," uzavřel starosta Necid. 

 

Nahoru
Caught at shutdown