Od začátku června se na místní tratě vypraví originální velkomeziříčský vlak

vlakLidé budou moci 8. června poprvé vidět červený vlak s velkomeziříčskými motivy.

Na místní tratě našeho kraje vyjede 14 nových motorových souprav od švýcarské firmy Stadler, které dráhy pořídily zčásti za evropské peníze.

Šest vlaků nese motivy měst z Vysočiny a jeden z nich přímo Velkého Meziříčí. "Do Velkého Meziříčí přijede souprava před 15 hodinou. Uvítána bude slavnostní fanfárou žáků ZUŠ, pak proběhne symbolické předání starostovi a křest vozu. Pro děti bude připraven na nástupišti stanice skákací hrad, soutěžní odpoledne připravené DDM s Křemílkem a Vochomůrkou a děti se budou moci po stanici také svézt historickou automobilovou drezínou Tatra," popsal akci vedoucí odboru školství a kultury velkomeziříčské radnice Pavel Stupka s tím, že letos slaví trať z Velkého Meziříčí do Křižanova 60. výročí svého otevření a nová souprava je tak pro cestující vhodným dárkem.

"Spolu s autorem motivů velkomeziříčského vlaku rada města vybrala stylizovaná pera z městského znaku a odkazy na aktivní trávení volného času," vylíčil soupravu v barvách města starosta Radovan Necid. Městské barvy na vlaku vydrží tři roky, po celou dobu je drážní agentura má podle smlouvy udržovat.

pdfJízdní řád na prezentační jízdu Vysočinou

Nahoru
Caught at shutdown