Ministr se v Meziříčí věnoval malým a středním podnikům

ministr Kuba 1Jednou z cest, jak zvýšit kvalitu v maloobchodě a službách, jsou malé a střední místní firmy.

S živnostníky z Velkého Meziříčí, kteří jsou zároveň členy městské rady, se na tom shodnul ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba.

Ministr Kuba se ve Velkém Meziříčí krátce zastavil během své pracovní celodenní návštěvy Vysočiny. "Na radnici pana ministra přivítal kromě mne ještě pan místostarosta Komínek a pánové radní Šulc a Michlíček. Všichni jsme majitelé malých a středních firem a protože byl na návštěvu vyhrazen poměrně krátký čas, věnovali jsme ji výhradně tématu podnikání a zaměstnanost ve městě," popsal setkání starosta Velkého Meziříčí Radovan Necid.

Kromě kvality služeb a způsobu, jak čelit tlaku obřích řetězců na cenu na úkor kvality, radní ministrovi představili průmyslovou zónu a záměr jejího rozšiřování. "To je limitováno stavbou obchvatu města a v tomto smyslu jsme s panem ministrem mluvili. Protože jde o krajskou záležitost, nemohl nám příliš okamžitě pomoci, ale slíbil součinnost a podporu," řekl Radovan Necid.

Před krátkou návštěvou Meziříčí ministr Kuba absolvoval ještě jednání v První brněnské strojírně ve Velké Bíteši. Během prohlídky areálu největšího zaměstnavatele mikroregionu ministr ocenil zejména podnikový vývoj a konstrukci. "Ukazuje se, že nejlepším lékem na ekonomické neduhy je vlastní aktivita a orientace na výsledek. Nikdo nám zkrátka nic nedá, je třeba hledat příležitosti a pomoci si sami. Strojírna v Bíteši, zaměřená na dynamické východní trhy, je toho nejlepším důkazem," uzavřel starosta Necid.

ministr Kuba 2

Nahoru
Caught at shutdown