Starosta Necid: Velké Meziříčí proti šmejdům

starosta 006[1Na celém území města Velké Meziříčí je zakázán takzvaný podomní prodej.

Lidé, kteří se s tímto jevem setkají, mají upozornit městskou policii, protože nemůže jít o legální aktivitu. Řekl to starosta Radovan Necid s tím, že podomní prodej zakazuje tržní řád, vydaný v roce 2011.

"Chtěli jsme zamezit nejrůznějším aktivitám, které naše obyvatele obtěžují a mnohdy hraničí s nějakou formou trestné činnosti. Proto pouliční prodej povolujeme výhradně na městském tržišti, tedy na Náměstí. Jakékoliv další prodejní aktivity nejsou ve Velkém Meziříčí přípustné," vysvětlil starosta.

Jedinou výjimkou jsou prodeje v rámci charitativních sbírek, protože ty povoluje zvláštní legislativní úprava na základě ohlášení sbírky na jakémkoliv městském úřadě. "Je jasné, že prodej drobných předmětů, jehož výtěžek má být použitý na charitativní účely a takováto sbírka podléhá státnímu dohledu, má městskou podporu.

Naopak nabízení zboží pochybné kvality na parkovišti u supermarketu, nebo obtěžování vytipovaných seniorů nesmyslnými nabídkami přímo doma je jev, na který je třeba okamžitě upozornit naše strážníky," řekl starosta Necid s tím, že v poslední době zaznamenal několik dotazů právě na téma podomního prodeje.

"Republikou tento jev hýbe. Buď se v našem městě nějaká taková činnost nevyskytla, nebo jsou naši lidé na nelegální prodejní praktiky více citliví kvůli neuvěřitelnému chování prodejců šmejdů k seniorům, já jsem je skutečně nezaznamenal. Znovu opakuji, že v našem městě nic podobného netrpíme a jsou to opravdu případy pro městskou policii," uzavřel Radovan Necid.

Nahoru
Caught at shutdown