Velkomeziříčské školky čeká zateplování

ms vmDvě velkomeziříčské školky budou mít do konce roku kompletní zateplení, tedy nové fasády, okna i stropy.

Město uspělo se žádostí o dotaci ze Státního fondu životního prostředí. Podobně úspěšné bylo i při získání krajské dotace na zahradní hřiště.

"Právě teď připravujeme prováděcí projekty a poté hned spustíme výběrové řízení na dodavatele. Tyto lhůty znamenají, že práce začnou začátkem podzimu," říká starosta Radovan Necid a dodává: "Bude to tedy už ve školním roce a to znamená, že ředitelka bude muset vyřešit provoz obou školek. Jde ale o tak důležitou investici, že se nemůže odkládat."

Podle podmínek dotace totiž musí být vše hotovo do konce roku, včetně vyúčtování. Dotace pokryje větší část nákladů, které jsou v žádosti odhadnuty na téměř deset milionů korun. "Jak velkou část nám SFŽP zaplatí se teprve dozvíme, dá se předpokládat, že minimálně polovinu," řekl starosta.

Další školka na ulici Mírové dostane ještě letos nové certifikované venkovní hřiště, tedy různé prolézačky na zahradě. Město získalo krajskou dotaci, která téměř celou investici zaplatí.

"Velmi nás trápí také stavební stav naší školky Na plovárně. Rada města se tam byla podívat a budova doslova volá po velkých opravách. Také zde jsme kdysi žádali SFŽP o dotaci, s touto školkou jsme ovšem neuspěli. Máme ale informaci, že fond bude vypisovat další kola dotačních titulů s mírnějšími podmínkami, takže rada rozhodla o tom, že žádost opět podáme," uzavřel starosta Necid.

Nahoru
Caught at shutdown