Přestavba Jupiter clubu začala velkým vyklízením

IMG 1718Velká rekonstrukce Jupiter clubu v těchto dnech konečně začala.

Po letech plánování a příprav radnice podepsala smlouvu s dodavatelem stavebních prací, žďárskou firmou PKS stavby a.s., která zvítězila ve výběrovém řízení.

"PKS má jeden ze svých areálů ve Velkém Meziříčí a proto se mimo jiné cítíme být i tak trochu místní firmou. Je pro nás tedy otázkou cti, abychom práci na této velmi významné stavbě odvedli co nejlépe," řekl při slavnostním podpisu smlouvy předseda představenstva Petr Pejchal.

Rekonstrukce má trvat do konce roku 2014. Během ní dostane úplně novou tvář zejména velký sál Jupiter clubu a kompletní rekonstrukcí projdou i přilehlé prostory a vstup do historické budovy. "Chtěli bychom provoz v novém Jupiter clubu zahájit městským plesem v lednu 2015," přiblížil starosta Velkého Meziříčí Radovan Necid.

Kompletní rekonstrukci Jupiter clubu, tedy hlavního městského kulturního zařízení, plánuje radnice už od roku 2004. Jupiter club totiž sídlí ve dvou budovách na Náměstí, jejichž interiéry i dispozice jsou vytvořeny ještě v minulém století. Jejich stavební stav neumožňoval jakýkoliv rozvoj a nevyhovoval ani požadavkům na pořádání větších kulturních a společenských akcí. "Město už v minulosti správně rozhodlo, že se sídlo Jupiter clubu kompletně rekonstruuje, stávající zastupitelstvo tuto akci uskutečňuje," řekl starosta Radovan Necid.

Náhradní prostory pro kulturní akce našel Jupiter club v budově luteránského gymnázia na Náměstí, kde má po dobu trvání stavby k dispozici celé patro budovy včetně sálu. "Například oblíbené taneční se odehrají už v těchto renesančních místnostech," uzavřel starosta Necid.

IMG 1712

Nahoru
Caught at shutdown