Českému výrobci dražé a křupek se v Meziříčí daří

pFirma POEX Velké Meziříčí má vzrůstající ekonomické výsledky a hodlá ve městě svoji činnost stále rozvíjet.

Již brzy v průmyslové zóně otevře skladovou a distribuční halu. Radu města o tom informoval ředitel a majitel firmy Pavel Kratochvíla při návštěvě vedení města v podniku.

"Postupně chceme navštěvovat významné zaměstnavatele našeho města, abychom s nimi mohli mluvit nejen o jejich záměrech, ale zejména o tom, co by pro jejich zaměstnance a vůbec činnost město mohlo udělat. Zaměstnavatelé jsou totiž pro další rozvoj města jedním z nejdůležitějších pilířů," zdůvodnil návštěvu podniku velkomeziříčský starosta Radovan Necid.

POEX dnes zaměstnává zhruba 200 lidí a patří mezi firmy, které kladou důraz na vysokou kvalitu výrobků. To znamená, že je držitelem prakticky všech certifikátů kvality, které se v oboru dají získat. Sedm výrobků je také držitelem značky Klasa. "To je pro nás signálem nejen o ekonomické síle, ale zejména o společenské odpovědnosti vůči svému městu," pochvaloval si starosta Necid.

Rada města takto už navštívila koncern Draka Kabely (nyní součástí holdingu Prysmian Group), chystá se do Sanbornu, do Agadosu apod.. "Názory a podněty vedení firem i zaměstnanců jsou pro nás důležité. Chceme, aby se lidé ve městě mimo jiného cítili i pohodlně. A k tomu patří například i co nejméně překážek pro podnikání," uzavřel starosta.  

Nahoru
Caught at shutdown