Radnice volně zpřístupnila strategické dokumenty

starosta 0061

Strategické dokumenty Velkého Meziříčí jsou nově volně přístupné na městském webu. Lidé se tak mohou sami seznámit s plány a výhledy radnice dlouho do budoucna.

"Je to jeden z posledních kroků v systematickém zpřístupňování plánů a vizí vedení města. Předcházelo mu samozřejmě zavedení, nebo rozšíření veřejných debat nad jednotlivými dokumenty," říká starosta Radovan Necid.  

V sekci "o městě" jsou dnes volně ke stažení kompletní plány na rozvoj cyklostezek, bezbariérových tras a podobně. "Nejstěžejnějším dokumentem je takzvaný Integrovaný plán rozvoje města. Ten je zpracován až do roku 2020 a jeho vyhotovení provázela řada odborných i laických debat a nejrůznějších připomínkových diskusí. Zahrnuje v podstatě všechna klíčová odvětví společenského i ekonomického života našeho města," popsal starosta Necid.

V nejbližší době na webu radnice zpřístupní například i takzvanou Bílou knihu dopravy, nebo Koncepci rozvoje kultury. "Jde o aktuálně zpracovávané dokumenty, které rovněž obsahují podněty a návrhy veřejnosti," řekl starosta.  

Nahoru
Caught at shutdown