Žáci si prošli SANBORN a Lisovnu plastů

sanborn9AB 003Deváťáci ze základní školy na Školní ulici ve Velkém Meziříčí mají za sebou dvě podzimní návštěvy místních firem.

Přivítaly je Lisovna plastů a SANBORN, kde se seznámili s provozem a možnostmi uplatnění.

"Na našem pravidelné setkávání zaměstnavatelů a zástupců škol jsem takové návštěvy dohodli proto, aby se žáci mohli na vlastní oči přesvědčit o výrobním programu našich firem a zejména o možnostech vlastního uplatnění," vysvětluje starosta Radovan Necid s tím, že s těchto návštěv by se měla postupně vyvinout opravdu tradice.

Zaměstnavatelům ve městě totiž chybí pracovní síly a naopak školy si stýskaly na nedostatek informací o možnostech uplatnění. Žáci si na základě větší informovanosti pak mohou sami zvolit střední školu, která je pro práci ve velkomeziříčských firmách připraví. "Chceme také ve spolupráci se středními školami najít možnost, jak připravovat budoucí zaměstnance pro naše firmy jaksi více na míru," plánuje starosta Radovan Necid. "Z 22 dvou žáků, kteří letos opouští základní školu se na technické obory na středních průmyslových školách hlásí 15," přiblížil aktuální čísla ředitel ZŠ Školní Petr Blažek.

Jedním ze závěrů kulatých stolů mezi městem, zaměstnavateli a školami základních a středních škol, který začal organizovat starosta Radovan Necid je cíl, informovat žáky a následně jejich rodiče, že je rozumné vystudovat střední školu nebo se vyučit a získat práci v místních firmách, které nabízí uplatnění a velmi dobré platové podmínky v případě dobrých výsledků práce.

sanborn9AB 001sanborn9AB 002

Nahoru
Caught at shutdown