Město může získat od odborářů jejich část Jupiter clubu

jcCelá budova Jupiter clubu s.r.o. může v dohledné době patřit městu.

Majitel druhé části Jupiter clubu, tedy odborová organizace KOVO Kablo přistoupil na výměnu Jupiter clubu za jiný dům ve městě.


"O narovnání majetkových poměrů Jupiter clubu se město snaží už dlouhé roky. Veškeré opravy a investice totiž vlastně provádíme na cizím majetku. Například loňské zateplení střechy kina, či jeho plánovaná digitalizace a další opravy. Proto dohodu s odborovou organizací, která je jakýmsi pomyslným završením snažení našich předchůdců, vítám a rada města ji jednomyslně doporučuje i zastupitelstvu," vysvětlil starosta Radovan Necid.

Odborářům dnes patří část Jupiter clubu, kde je kino, malá scéna, koncertní sál a kanceláře. Druhá část budovy, kterou vlastní město, dnes prochází rozsáhlou rekonstrukcí. Pokud by se městu směna podařila, byl by Jupiter club kompletní a probíhající rekonstrukce umožní obě části zařízení dobře propojit. Odbory za svoji část Jupiter clubu žádají městský dům na Novosadech s doplatkem. "Na této dohodě jsme pracovali více než rok a představuje desítky hodin jednání. Rada ji odsouhlasila všemi hlasy a doporučuje ji ke schválení zastupitelstvu," popsal starosta Radovan Necid.

Dvojí vlastnictví budov Jupiter clubu vzniklo historicky. Někdejší Jednotný klub pracujících byl zřízen jako volnočasové zařízení zejména pro členy tehdejšího ROH po roce 1989 prošel několika fázemi transformace, nějakou dobu byl i příspěvkovou organizací města s odborovou účastí a dnes je společností s ručením omezeným ve stoprocentním vlastnictví města. Majetkové vypořádání mezi městem a odboráři je dlouhodobý proces, který přetrvával už v několika minulých volebních obdobích. "Dnešní radnice pouze završila roky práce mých předchůdců," uzavřel Radovan Necid.

Nahoru
Caught at shutdown