Jupiter club získalo po dlouhých letech město

JC-Velk Mezi-PCelý areál Jupiter clubu, tedy velkomeziříčského kulturního zařízení, bude patřit městu.

Rozhodli o tom zastupitelé, když odsouhlasili získání jedné z budov Jupiter clubu výměnou za jiný objekt ve městě.

Jupiter club, tedy městské kulturní zařízení, tvoří dvě budovy. V jedné z nich, která patří městu (a dnes se kompletně rekonstruuje), je velký sál a jeho zázemí, druhá budova, tedy zejména malá scéna, kino a kanceláře, výstavní síň a koncertní sál je ve vlastnictví odborové organizace ZO OS Kovo Kablo Velké Meziříčí na Náměstí čp.18. Město už řadu let usiluje tuto budovu získat.

"Považuji aktuálně odsouhlasenou dohodu za pomyslné završení práce tohoto zastupitelstva, v několika minulých volebních obdobích se to nepodařilo. O dohodu se totiž snažíme už hodně dlouho," říká starosta Radovan Necid. Město se s odborovou organizací dohodlo na tom, že budovu Jupiter clubu vymění za dům s osmi byty a řeznictví na Sokolovské ulici. Součástí dohody je i doplatek ve výši 2.164.000 korun a úhrada daně z převodu nemovitosti za směnu to je asi 240 tis. Kč. "Jde o rozdíl mezi dražším domem na Náměstí, tedy budovou Jupiter clubu a levnějším na Sokolovské ulici," vysvětlil starosta Necid.

Poté, co výměnu schválilo městské zastupitelstvo, nestojí už dlouho připravované změně nic v cestě. Areál Jupiter clubu by tak měl být v městském majetku někdy na přelomu roku. "Město bude konečně investovat do svého a nikoliv cizího majetku. Kino totiž plánujeme digitalizovat a čeká nás i drobné opravy," řekl Radovan Necid a dodal: "Považuji, stejně jako kolegové zastupitelé i odboráři, dojednanou směnu za výhodnou pro obě strany. Finální podobu dohody jsme cizelovali více než rok a půl a opravdu jsme tím navázali na práci našich předchůdců."

Jupiter club s.r.o. je kulturní zařízení ve stoprocentním vlastnictví města. Jeho sídlo ale zčásti patří odborářům, kteří původní JKP vlastnili a provozovali. Z této organizace se po roce 1989 stala společná příspěvková organizace a pak po řadě reorganizací dnešní městské s.r.o., které se stará o kulturní život Velkého Meziříčí.

Nahoru
Caught at shutdown