Necid se setkal s obyvateli Olší

olší kopieNefunkční rozhlas, zastaralá kanalizace a nejasné majetkové poměry u obecních cest.

To jsou vybraná témata, která už na třetím setkání s obyvateli místních částí probíral velkomeziříčský starosta Radovan Necid, tentokrát v Olší nad Oslavou.

Se starostou přišlo diskutovat přes dvacet lidí. Problém s nefunkčním obecním rozhlasem se ukázal lehce odstranitelnou závadou. "Digitální povodňový plán pro celý region Velkomeziříčska, který dnes realizujeme, mimo jiné znamená i kompletní obnovu obecních rozhlasů kvůli včasnému varování obyvatel. Pro Olší nad Oslavou to znamená, že se nového zařízení dočká už na jaře," vysvětlil obyvatelům obce Radovan Necid.

Stejně tak se v těchto měsících řeší i problémová kanalizace. "Vlastníkem kanalizace a čistírny v Olší je Svaz vodovodů a kanalizací Žďársko a provozovatelem je Vodárenská akciová společnost. Ta dostala za úkol zpracovat v příštím roce projekt oprav a následně bude rozhodnuto, jak budou probíhat," ujistil veřejnost Radovan Necid.

Ten mimo jiné slíbil také sjednání pořádku v majetkových vztazích obecních cest. "Je jasné, že cesty respektují spíše místní zvyklosti, než skutečná vlastnická práva a my se na tento problém v místních částech dlouhodobě zaměřujeme. Pokud to půjde podle plánu, měly by být tyto dlouho neřešené vztahy v alespoň základním pořádku už v příštím roce," uvedl starosta.

Diskuse s obyvateli místních částí zahájil Radovan Necid letos, jako pokračování pravidelného každoměsíčního setkání s občany Velkého Meziříčí. Kromě Olší nad Oslavou navštívil už Hrbov a Svařenov a Mostiště, v prosinci pojede do Lhotek. "Městská rada do místních částí zajíždí každoročně, já ještě častěji. S místními komisemi řešíme jejich potřeby. Osobně jsem vždy příjemně překvapen, jak pružně a dobře komise pro místní správu pracují a jak jsou schopné práce pro obec vykonávat efektivně a levně," řekl starosta Necid.

Příště se starosta setká s občany ve Lhotkách , mimořádně v úterý 3.12.2013 v 18.00, protože první čtvrtek v měsíci je Mikuláš. V lednu pravidelné setkání nebude, protože bude mít starosta dovolenou.

Nahoru
Caught at shutdown