Sanborn nabízí vlastní vzdělávání zaměstnanců

1Práce pro kvalifikované řemeslníky a možnost vlastní výuky je jednou z cest udržení solidní zaměstnanosti ve městě.

S vedením firmy Sanborn se na tom shodla velkomeziříčská městská rada na své návštěvě podniku.

 

"S kolegy radními se snažíme navštěvovat zaměstnavatele v našem městě zejména proto, abychom přímo v jejich provozech mohli operativně řešit vzájemné problémy i možnosti vzájemné pomoci," vysvětlil starosta Radovan Necid.

S vedením firmy Sanborn radní diskutovali zejména o středním školství ve městě, povětšinou s ohledem na budoucí zaměstnance firmy. "Výrobní program Sanbornu vyžaduje kvalifikované dělníky, kterým nabízí velmi stabilní zaměstnání a mimořádně dobré podmínky. Pro město naší velikosti jde o klíčového zaměstnavatele," komentoval starosta Necid.

Pro zvyšován a prohlubování kvalifikace zaměstnanců, výchovu nových pracovníků a praktickou výuku učňů má Sanborn od letošního července otevřené vlastní vzdělávací centrum. Vybudoval je s podporou Evropské unie a českého ministerstva průmyslu. "Školící centrum se skládá z velkého sálu pro 42 osob, jazykové učebny, PC učebny, učebny teorie a sálu pro praktickou výuku, kde je možné provádět praktická školení na CNC soustruhu a CNC frézce. Vzdělávací centrum je moderně vybaveno například audio systémy, projektory, PC technikou, interaktivními tabulemi, wi-fi, či CNC simulátory," popsal zařízení místopředseda představenstva firmy Milan Holub.

Sanborn dnes ve Velkém Meziříčí zaměstnává 215 lidí. Podnik s ročním obratem zhruba 350 milionů korun nabízí široký sortiment strojního opracování, a to jak na klasických strojích, tak na NC a CNC obráběcích centrech. Dále se zabývá montážní a servisní činností v oblasti oprav turbosoustrojí a jejich příslušenství. Dodává obráběné díly - komponenty pro výrobní a servisní společnosti, které působí v energetickém, petrochemickém a dopravním průmyslu. Devadesát procent obratu představuje export, a to do zemi EU, Ameriky, Asie, Blízkého a Středního Východu. "Odběratelé jsou mimo jiné Alstom, General Electric, Siemens, Dresser Rand, Terex Cranes, MAN, Atlas Copco, Mastergear a z českých společností RWE, ČEZ, ČKD," uzavřel Milan Holub.

2 3 4
5
Nahoru
Caught at shutdown