Technické služby jsou v novém, stěhovat se bude i sběrný dvůr

ts

Velkomeziříčské technické služby jsou definitivně přestěhované v novém areálu na Karlově. Ten mimo jiné umožní i rozšíření a zkvalitnění služeb sběrného dvora. Po návštěvě radních v novém sídle technických služeb to uvedl starosta Radovan Necid.


Stěhování probíhalo postupně celý rok. V novém areálu našly zázemí nejen technické a administrativní provozy, ale také například autopark či dílny. "Velikost areálu umožní i umístění sběrného dvora, který se sem během zimy postupně přesune ze stávající lokality u nádraží," řekl starosta Necid s tím, že nové umístění je výhodnější zejména pro uživatele. "Je zde stejná dopravní dostupnost a umístění navíc v sídle umožní provozovat sběrný dvůr nepřežitě od pondělí do soboty."

Kromě nového areálu letos k technice přibyl i nový multifunkční komunální vůz. Technické služby na jeho pořízení získaly dotaci. Bude sloužit zejména při čištění ulic a snižování jejich prašnosti. "Naše stará Avie byla taková babička, která toho moc nezvládala. Nový vůz umožní nejen ulice zamést a zbavit písku a smetků prakticky dokonale, ale je i rychlejší a samozřejmě tišší. Lidé by jeho výhody měli poznat nejpozději na jaře, při jarním úklidu ulic od zbytků zimního posypu," uvedl starosta.

Za poslední čtyři roky došlo v technických službách k obměně strojového vybavení za více než dvacet milionů korun. Na více než polovinu této částky přispěly nejrůznější státní a evropské dotační tituly. "Technické služby patří v oblasti získávání mimorozpočtových podpor k úspěšným organizacím," pochválil s.r.o. ve stoprocentním vlastnictví města starosta Radovan Necid.

S novou technikou a novými provozy se budou moci lidé seznámit na vlastní oči. Na duben plánují technické služby velký den otevřených dveří právě s ukázkami práce techniky a prohlídkou nového areálu. "Jde nám hlavně o to, aby obyvatelé města a okolí viděli, co vše je v oblasti komunálních služeb možné," uzavřel ředitel Technických služeb, s.r.o. Velké Meziříčí Jaroslav Mynář.

Nahoru
Caught at shutdown