Pět dní olympiády dětí a mládeže na Vysočině

ZOHHry VI. zimní olympiády dětí a mládeže, Kraj Vysočina, 19.–24. 1. 2014

Největší celorepubliková sportovní událost roku 2014 pro sportovce žákovských kategorií odstartuje na Vysočině už 19. ledna 2014.

Zahájení Her VI. zimní olympiády dětí a mládeže proběhne na zimním stadionu Kotlina v Havlíčkově Brodě. Hostitelskými městy jsou spolu s Havlíčkovým Brodem i Velké Meziříčí, Jihlava, Nové Město na Moravě a Žďár nad Sázavou. Právě tam organizátoři umístili olympijský dům. Stará radnice ve Žďáře nad Sázavou bude po celých pět olympijských dní tzv. „centrálním mozkem" her.

Nejočekávanějším okamžikem her je zveřejnění seznamu jmen čtrnácti vlajkonošů krajských výprav. Svou přítomností i tentokrát podpoří mladé sportovce vynikající a úspěšní čeští reprezentanti a olympijští medailisté. „Vynikající hokejista Jaroslav Holík povede sportovce z Vysočiny, atletka Jarmila Kratochvílová přivede tým Středočeského kraje a např. sportovní střelec David Kostelecký půjde v čele výpravy Královehradeckého kraje," uvedl Ivo Mach z Krajského úřadu Kraje Vysočina, který má přípravy her na starost.

Maskotem Her VI. zimní olympiády dětí a mládeže je ZAJÍC, sportovní nadšenec a věrný přítel vítězů i poražených. Jeho kreslená podoba bude sportovce provázet na všech sportovištích.

Havlíčkův Brod – lední hokej

Jihlava – lední hokej

Velké Meziříčí – alpské lyžování, snowboarding

Žďár nad Sázavou – krasobruslení, rychlobruslení, hra na akordeon

Nové Město na Moravě – běžecké lyžování, biatlon, lyžařský orientační běh

Více informací a přímé přenosy z vybraných sportovišť na www. olympic.cz/odm2014

Ing. Jitka Svatošová, KrÚ Kraje Vysočina

Více informací

olympiada deti a mladeze  maskot-zajicek-velky

Nahoru
Caught at shutdown