Velkomeziříčská radnice má nové vedení

rada2014Starosta Velkého Meziříčí Radovan Necid na ustavujícím jednání zastupitelstva tohoto volebního období obhájil svůj post a bude vést město další čtyři roky.

Podobně zůstane ve vedení města místostarosta Josef Komínek.

Zastupitelé zvolili i dalších pět radních sedmičlenné městské rady. Jsou jimi Libor Beneš, Miroslav Jágrik, Jiří Michlíček, Michaela Salašová a Vincenc Záviška.

"Zkušení členové městské rady i nová jména dávají záruku, že město se bude i nadále rozvíjet takovým tempem, jak jsme byli v uplynulých čtyřech letech zvyklí. Já osobně považuji za svůj největší závazek pokračovat v procesu otevřené radnice, to znamená co nejvíce zveřejňovaných informací a pohodlný přístup občanů k vedení města," popsal svoje plány starosta Necid.

Radovan Necid a jeho sdružení ODS a nezávislých kandidátů To pravé Meziříčí zvítězili v říjnových komunálních volbách, když v třiadvacetičlenném zastupitelstvu získali devět míst. Následovala je ČSSD s pěti mandáty a KDU-ČSL rovněž s pěti místy. O týden později podepsalo sdružení To pravé Meziříčí s ČSSD a uskupením Volba pro město koaliční smlouvu, kterou na ustavujícím zastupitelstvu stvrdili volbou vedení města.

Projev starosty města Ing. Radovana Necida:

Vážený pane senátore, vážený pane místostarosto, vážení kolegové zastupitelé, milí přítomní, dámy a pánové,

čtyři roky jsou hodně dlouhá doba a přitom utečou, jako by nic. Před čtyřmi lety jsme tu mnozí seděli a věděli jsme, že se otevírá nová, další etapa v životě našeho města. Etapa práce a etapa otevřenosti. A najednou je ten začátek za námi. Čtyři roky uběhly a jsme tu znovu na prahu dalšího volebního období. Podle volebních výsledků se zdá, že naši spoluobčané vnímají naši práci dobře. Je tedy třeba nepolevit a dál se hodně snažit.

Pojďme tedy společně i nadále myslet a jednat koncepčně, pojďme všichni, jak zde sedíme pracovat pro naše město.

Víte: jsou mezi námi různé názory na to, co je pro naše město dobré. Opravdu se často hodně lišíme. Nemyslím si ale, že by to bylo něco špatného - naopak. Každý z nás má svůj názor a říká si, že jeho názor je dobrý a užitečný. Najděme proto společná řešení a společná stanoviska. Nejde totiž o to, kdo vyhraje, ale o to, aby se ve městě dobře žilo nám a našim rodinám, známým a sousedům.

Vážené dámy a vážení pánové, milí přátelé,

v současném zastupitelstvu Velkého Meziříčí jsou tři krajští zastupitelé a navíc senátor. Jsem si naprosto jist, že naše město to musí poznat. Na konkrétní pomoci a město z toho snad bude těžit.

Vážení zaměstnanci městského úřadu: moc dobře vím, že vaše práce není snadná a přitom je velmi snadné ji kritizovat. Vím to a zároveň si přeji, aby vytrvali a pracovali společně pro naše město, pro naše spoluobčany.

Vážení kolegové radní: vaši předchůdci jak v uplynulém volebním období, tak i v předešlých desetiletích pracovali hodně a dobře. Udělali pro naše město víc, než byla jejich povinnost. Pojďme tu laťku zase trochu posunout.

Vážení kolegové zastupitelé: naši předchůdci byli fundovanými správci města. Buďme společně ještě lepší. Buďme ještě pracovitější. Naše město si to zaslouží.

Vážený pane místostarosto, milý Pepo, díky za všechno, zvlášť, že jsi mne lidsky i kolegiálně pomohl v době, kdy jsem měl zdravotní problémy. Nejenom Tvoje tehdejší pomoc, ale i pomoc bývalých radních a bývalých zastupitelů byla a je pro mne neocenitelná. Pojďme tedy v podobném stylu a v společném týmu takto pracovat i po další léta.

Dámy a pánové, průhledná správa města, koncepční a systematická práce a pokora před naším staletým městem. To je náš program pro další čtyři léta.

Dámy a pánové, pojďme do toho!

Nahoru
Caught at shutdown