Světlá zve na gastroden i na užitečné kurzy
29. 9. 2018Hotelová škola Světlá a Střední odborná škola řemesel v říjnu pořádá 41. ročník gastrodne a přichází i s pestrou nabídkou certifikovaných kurzů pro veřejnost k rozšíření kulinářských, řidičských nebo svářečských schopností účastníků.
Jednačtyřicátý ročník gastrodne proběhne 17. října od 9 do 17 hodin na Světlé a bude věnován stoleté republice. V jeho programu se krom tradiční výstavy prací žáků objeví i kulinářská akademie, povídání o vaření s Markétou Hrubešovou, která shromáždila recepty Magdaleny Dobromily Rettigové, nebo o pivu s Bohdanem Vítkem. Těšit se můžete na ukázky prvorepublikové gastronomie, vyřezávání ovoce a zeleniny, flambování i na podzimní výstavu ovoce a zeleniny a mnohé další.
Součástí akce je den otevřených dveří a přijímací zkoušky nanečisto.
Kurzy budou pro kulináře i svářeče
HŠ Světlá a SOŠ řemesel pro letošní školní rok připravuje zajímavé kurzy, workshopy, přednášky, besedy a projekce pro veřejnost i pro žáky školy. Namátkou třeba kurz modelování cukrářských ozdob, studené kuchyně, barmanský, baristický, výroby sushi, carvingu, ale také autoškolu či svářečskou školu. Jednodenní workshopy budou věnovány výrobě perníčků, francouzských dezertů, čokoládových bonbonů, práci s korálky a ubrousky nebo voskové technice.
Přednášky přinesou fotografické střípky z historie školy, informace o 150 letech zemědělského školství ve Velkém Meziříčí, o hygieně potravin, o Vietnamu a Kambodži i o alternativách přípravy kávy.
Žáci si mohou vybrat z odborných kurzů věnovaných carvingu, modelování ozdob, bonbonům a čokoládě, budou i kurzy pro baristy, barmany, cukráře nebo sommeliery.
-mars-
(Zdroj: redakce Velkomeziříčsko)