Děti z Chorvatska přijely nejen za sněhem

chorvati titVelké Meziříčí navštívily první lednový týden děti z chorvatského partnerského města Tisno v doprovodu svých vedoucích a trenérů. Výpravu celkem 26 dětí ve věku od 10 do 12 let z basketbalového a národopisného kroužku čekal od 2. do 8. ledna 2020 nabitý program.

Díky mrazivému počasí si děti mohly každé odpoledne užívat sněhu a výuky lyžování ve Ski areálu Fajtův kopec. Dopoledne se basketbalisté věnovali převážně sportovní přípravě v tělocvičně Základní školy Školní, ve které proběhlo 7. ledna přátelské utkání mezi chorvatským a velkomeziříčským týmem. Součástí programu byla například návštěva Jupiter clubu a beseda s členy loutkového souboru, pozvánka na hokejové utkání na zimním stadionu, prohlídka firmy Poex či velkomeziříčského muzea, účast na tvořivém odpoledni ve středisku volného času Dóza i společná výuka s žáky ze Základní školy Oslavická.

O přípravu programu a veškeré organizační záležitosti návštěvy se postaral bývalý radní města Jiří Michlíček, kterému za dlouholetou podporu této partnerské spolupráce poděkovalo vedení města Velkého Meziříčí.

Michaela Hudková, tisková mluvčí

Nahoru
Caught at shutdown