Soutěže

Krajská soutěž mládeže

Největší sbírku pohárů a medailí si odvezli hasiči z Velkého Meziříčí.

V sobotu 8. června 2013 se za slunečného počasí s teplotami okolo 30 stupňů uskutečnilo v areálu v HZS Kraje Vysočina v Havlíčkově Brodě, krajské kolo hry „Plamen" ročníku 2012 – 2013.

Číst více...

Soutěž mladých hasičů

V sobotu 13. října 2012 se za slunečného počasí uskutečnilo v Dalečíně okresní kolo hry „ PLAMEN " ročníku 2012 – 2013 pro mladé hasiče.

Nejmladší benjamínci sbírali zkušenosti, přes to si v Dalečíně vybojovali dvě první místa ze štafety dvojic a štafety 4 x 60 m s překážkami. Úspěšný den trošku pokazil nepovedený branný závod, který odsunul soutěžící v mladší kategorii na průběžné 5 místo z 25 kolektivů z okresu Žďár nad Sázavou. Družstvo „B" se na okresní soutěži rozkoukávalo. Přesto přezimují na krásném 9 místě.

Číst více...

Zhodnocení ročníku 2011 - 2012

Těsně před začátkem nové soutěžní sezóny je čas zhodnotit tu minulou. I když se soutěže prolínají a definitivní konec za soutěžním zápolením letošního roku bude koncem října, nová sezóna pro mladé hasiče začíná s novým školním rokem.

Naši nejmladší se pod vedením Evy Mikiškové a Lenky Jágrikové učí zvládat disciplíny požárního sportu a být součástí kolektivu, který žije a soutěží jako celek a každý člen je pro konečný výsledek týmu důležitý. V letošním ročníku nahradili odchod 7 mladých hasičů, kteří už hájí barvy starších žáků, novými, kteří se rychle zapojili do kolektivu a společně vyhráli domácí závody a na okresním kole vybojovali krásné třetí místo z 18 kolektivů.

Číst více...

Mladí hasiči úspěšní

V sobotu 19. května 2012 se za slunečného počasí uskutečnilo v Novém Městě na Moravě okresní kolo hry „ PLAMEN " ročníku 2011 – 2012 pro mladé hasiče.

Nejmladší benjamínci sbírali zkušenosti, přes to si z Nového Města odvezli bronzové medaile. Toto družstvo startovalo ve složení: Kateřina Chlubnová, Kateřina Mladá a Lucie Mladá, Pavlína Novotná, Daniel Frey, Denis Hotárek, Jan a Petr Kutlvašrovi, Jan Kratochvíl, Filip Tesař a Ondřej Žák. Vedoucími mladších žáků jsou Eva Mikišková a Lenka Jágriková.

Číst více...

Jablonecká hala

Letos podruhé vyrazili dorostenky z Velkého Meziříčí na soutěž. Tentokrát do Jablonce nad Nisou, kde se v hale soutěžilo v běžeckých disciplínách. Z celé republiky zde usilovali dobrovolní hasiči o nejlepší časy běhu na 100 m s překážkami a štafetě 4 x 100 m v kategorii dospělých. V mužské kategorii bylo přihlášeno 197 soutěžících, mezi nimi byli i 4 zástupci SDH Lhotky-sport a jeden z Velkého Meziříčí.

Číst více...

Vlčnovský pohár v disciplínách CTIF

Pokud se zeptáte sportovce, na co se v dalším roce těší, odpoví Vám většina, že na začátek sezóny. Velkomeziříčtí hasiči se konečně také dočkali. V neděli 15. dubna se v brzkých ranních hodinách vydala dvě družstva hasičů k Uherskému Brodu do města Vlčnov na soutěž v klasických disciplínách CTIF. Nervozita panovala už od začátku. Družstvo žen běhá klasické disciplíny CTIF už 5. rokem, takže jisté zkušenosti už mají a na závody se pečlivě připravily.

Číst více...

Soutěž v PU Dolnoloučská zima

V neděli 12.2.2012 se v Dolních Loučkách uskutečnila tradiční únorová soutěž v požárním útoku „Dolnoloučská zima". Toho závodu se zúčastnilo i družstvo žen sboru dobrovolných hasičů Velké Meziříčí „Fň" a to hned ze dvou důvodů. Prvním důvodem byla obhajoba vítězství z loňského ročníku. Druhý důvod byl ten, že družstvo zařadilo závod do zimní přípravy na letošní Žďárskou ligu, ve které chtějí ještě vylepšit loňské 3. místo.

Číst více...

Nahoru
Caught at shutdown