Město požádá o dotaci na dětskou skupinu

31. 5. 2024

VM skolka_04-2Práce na projektu výstavby nové budovy pro dětskou skupinu na Hliništích pokročily. Město právě připravuje žádost o dotaci.

Vytvořením nové dětské skupiny pro až 24 dětí město hodlá zlepšit podmínky pro rodiny s dětmi a vyřešit kapacitu mateřských škol. „Městské školky jsou maximálně naplněné a letos u zápisu očekáváme zvýšený zájem," uvedla radní Andrea Vašíčková.

Budova pro dětskou skupinu má vyrůst na městském pozemku na Hliništích, kde v minulosti býval cirkus. Architektonická studie je hotová. Městská architektka Eva Uchytilová dokončuje projektovou dokumentaci pro provedení stavby a připravujeme žádost o dotaci z ministerstva práce a sociálních věcí, která by mohla být až stoprocentní.

Pokud město uspěje, Hliniště získají chybějící a tolik potřebnou občanskou vybavenost. „Jsou tu k prodeji stavební parcely pro rodinné domy, chystá se výstavba bytových domů a díky nové dětské skupině na Hliništích vytvoříme ideální podmínky pro rodiny s dětmi. Bude-li i v budoucnu zájem o předškolní péči, můžeme objekt pro dětskou skupinu po 5 letech přetvořit na mateřskou školu," uzavřela Andrea Vašíčková.

Martina Strnadová

Nahoru
Caught at shutdown